Yogalessen voor collega's

Miriam - Toen ik zo’n 25 jaar geleden mijn opleiding tot hbo-verpleegkundige had afgerond, had ik veel last van hoge pieken en diepe dalen. Het ene moment was ik superenergiek, het volgende moment heel moe. Ik wilde leren om beter om te gaan met mijn energie.

Nu werk ik als verpleegkundige bij de Dienst Justitiële Inrichitngen en geef ik yogalessen. Toen ik tijdens mijn opleiding tot yogadocent moest gaan oefenen met lesgeven, ben ik begonnen bij mijn collega’s. Zo konden zij de ademhalings-, ontspannings- en rugoefeningen doorgeven aan hun patiënten en cliënten. Ondanks corona proberen we zoveel mogelijk lessen door te laten gaan. We hebben zelfs buiten, voor de gevangenismuur, onze matjes weleens uitgerold. Inmiddels geef ik één keer per week les aan een groep directe collega’s, tijdens mijn pauze.

Ik vind het leuk om te horen dat collega’s merken dat ze door mijn lessen leniger worden. Eén collega is soms psychisch uit balans, en door yoga is ze minder gestresst. Ook hoor ik dat collega’s door samen te sporten gemotiveerd zijn om thuis of buiten de deur ook meer met beweging aan de slag te gaan. Ze voelen dat het goed voor hen is en dat is precies wat ik mee wil geven. Het is vaak best een uitdaging om in de hectiek van ons werk de rust en ruimte te vinden om yoga te doen, maar we doen ons best om het zo vaak mogelijk te doen.


De Fitte Top 100 maakt gebruik van cookies. Hierover leest u meer in het cookiestatement.
In het privacystatement leest u meer over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.

Ik ga akkoord