Maak vitaliteit je prioriteit

Hoe kun je voor een ander (blijven) zorgen, als je niet goed voor jezelf zorgt? En hoe zorg je nu eigenlijk goed voor jezelf? Wat moet je dan doen? Of juist laten? Maar belangrijker nog: waarom zou ik fitter willen worden (the WHY van Simon Sinek). En waarom zou ik daar als werkgever in investeren? Wat levert me dat op? Je hebt heel wat vragen te beantwoorden als je serieus werk wilt maken van meer vitaliteit en meer fitheid. En dat is goed: vorm eerst een goed beeld van je huidige situatie en maak dan een plan. Daarna volgen pas de losse interventies, waarvan al veel gave voorbeelden in de Fitte Top 100 verzameld zijn.

Zorgwerkgevers hebben baat bij fitte medewerkers en spelen een cruciale rol om samen met alle medewerkers, van vitaliteit een prioriteit te maken. Dat gaat niet van vandaag op morgen: dat is een cultuurverandering die jaren zal duren. Vlieg het verhogen van de vitaliteit van alle medewerkers dan ook aan als een cultuurveranderingstraject met een duidelijke stip op de horizon: vitaliteit is een prioriteit. Vitalogen zoals ik zijn opgeleid om organisaties daarbij te ondersteunen.

Door als zorgwerkgever van vitaliteit een prioriteit te maken (cultuurverandering) en dit samen met de eigen medewerkers vorm te geven, waarbij iedereen weet WAAROM het zo belangrijk is, heb je de meeste kans op het duurzaam verhogen van de fitheid en vitaliteit van je medewerkers. Als je het juist aanvliegt, zullen medewerkers meer zelfregie gaan nemen over hun fitheid, omdat ze nut en noodzaak inzien en weten wat ze het beste kunnen doen.


De Fitte Top 100 maakt gebruik van cookies. Hierover leest u meer in het cookiestatement.
In het privacystatement leest u meer over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.

Ik ga akkoord